”Jamen han holdt jo så meget af dig” er titlen på Birgits bog, om at komme fra fortielse til fortælling.
Torsdag d. 24. oktober mødtes vi i Fælleshuset på Nylandsvej.
Her kom Birgit og delte sin fortælling om senfølger efter seksuelle overgreb, og betydningen af at finde håb ved at kunne give andre håb, men klovnen græder indeni.
Birgit Bang Mogensen skabte Hospitalsklovnene i Danmark. En metode til at smitte med et nærvær og en kontakt, som er en slags medicin uden bivirkninger. Tryghed. Og smil.
Som pioner er man helt alene i begyndelsen, men med en drivkraft, som også med tiden gav Birgit hæderspris og et hus opkaldt efter sig.
”Hold øjnene åbne”, for seksuelle overgreb findes desværre stadig, og et barn kan ikke ”bare sige det”, det er skammens væsen. Og ved forsøg på at sige det, kom mødet med tavsheden … ”og så spiste vi bare æblekage.”
Om at forsvinde ud af sig selv, at hade sin egen krop og have svært ved tillid til mennesker, om det ubegribelige, som er vigtigt, at vi griber.
Billedet på Birgits bog er kintsugi – den japanske filosofi om, at når noget er gået i stykker, kan man sætte det sammen på en ny måde, som er smukkere end før og se skønheden i det uperfekte.
Birgit opfordrede os til at dele hendes budskab.